Top 30 gehaald in internationale lijst

Op 25 januari j.l. werd de ‘Top 150 International Wedding Photographers 2020’ bekendgemaakt. Hierbij haalde ik plek 30. Daarmee ben ik wederom de beste bruidsfotograaf van Brabant – en slechts 1 van de 5 Nederlanders die deze lijst haalden.

Deze ranglijst wordt samengesteld door de Wedding Photojournalist Association, en wordt beschouwd als de belangrijkste internationale competitie voor journalistieke bruidsfotografie. Ieder jaar proberen duizenden bruidsfotografen over de hele wereld een plekje op deze prestigieuze lijst te bemachtigen.

Dit jaar waren er 6 rondes, waarbij de fotografen alleen foto’s van dat jaar mogen insturen. De foto’s worden beoordeeld door een onafhankelijke, internationale jury bestaande uit topfotografen.

Deze wedstrijd win je dus niet met één enkele foto. 

Om goed te scoren moeten de deelnemende fotografen keer op keer met uitzonderlijke inzendingen komen. Degene die over het hele jaar de meeste punten scoort, wint de competitie.

In 2018 haalde ik deze lijst ook, toen stond ik op plek 70. Dat ik nu de top 30 heb gehaald, voelt als een enorme erkenning van mijn groei als bruidsfotograaf.

De complete ranglijst vind je hier: https://www.wpja.com/content/top-photographers

Onderstaand alle award winnende foto’s.