17de in de 2022-editie van de WPJA Top 150

Mijn hoogste notering ooit!

Op 25 januari werd de ‘Top 150 International Wedding Photographers 2022’ bekendgemaakt. Wederom haalde ik de top 25. Dit keer met een topnotering op plek 17 – mijn hoogste ooit. Daarmee mag ik mij weer de beste bruidsfotograaf van Brabant noemen. Slechts 5 andere Nederlanders haalden de lijst dit jaar.

Prestigieuze internationale wedstrijd
De Top 150 International Wedding Photographers 2022 wordt samengesteld door de Wedding Photojournalist Association, en wordt beschouwd als de belangrijkste internationale competitie voor journalistieke bruidsfotografie. Ieder jaar proberen duizenden bruidsfotografen over de hele wereld
een plekje op deze prestigieuze lijst te bemachtigen.

Ieder jaar zijn er 4 rondes, waarbij ik alleen foto’s van dat jaar mag insturen. De foto’s worden beoordeeld door een onafhankelijke, internationale jury van topfotografen.

Deze wedstrijd win je dus niet met één enkele foto. Ik moest met een hele serie uitzonderlijke foto’s genoeg punten scoren om de lijst te halen. Dat is me dus weer heel goed gelukt.

Stijgende lijn
In 2018 haalde ik de lijst voor het eerst, toen nog op plek 70. Dat vond ik al heel wat. Nu sta ik al voor het 3de jaar op rij in de WPJA Top 150, en met steeds betere noteringen:

2020: plek 30
2021: plek 24
2022: plek 17

Nog een jaar of 3, dan ben ik nr.1.

Maar serieus: het wordt steeds uitdagender. Natuurlijk wil ik wel de stijgende lijn in 2023 voortzetten. Daar ga ik wederom mijn uiterste best voor doen. Ik ontwikkel me nog steeds als bruidsfotograaf. Deze nieuwe topnotering is daar een mooie beloning voor.

En dit prachtresultaat had ik natuurlijk nooit kunnen halen zonder “mijn” bruidsparen. Dankjewel, voor jullie geloof en vertrouwen in mij.

Bekijk de winnende foto’s hieronder.

Bekijk de hele WPJA Top 150 2022:  https://www.wpja.com/content/wpja-poy-and-top-150-international-wedding-photographers-2022