Platimo Bruidsfotografie

Spontane bruidsfoto’s die jullie mooiste dag vertellen

Dé dag die jullie nooit vergeten. Helaas is die supermooie dag maar eenmalig. Er is dus ook maar 1 kans om de beste foto’s te maken van jullie bruiloft.

Stel je eens voor:

bruidsfotograaf Sint-Oedenrode

De binnenkomst van de bruid, het geven van de ringen, oma die een traan wegpinkt, of je nichtje die niet kan wachten tot de bruidstaart.

Het zijn de mooie en leuke momenten die je nooit zal vergeten, en daarom het liefst nog een keer wil zien.

Een paar weken later krijgen jullie het trouwalbum binnen en schrikken van het eindresultaat.

Jullie oom Henk heeft een paar leuke foto’s gemaakt, maar heeft ook vooral veel momenten gemist. En zijn consumentencamera die hij had gekocht bij de MediaMarkt heeft helaas ook niet geholpen …

Waarom zou jij mij inhuren?

Met mijn unieke fotografiestijl, 9 jaar aan ervaring, internationale awards, én duizenden euro’s aan investeringen in opleidingen, camera’s en accessoires, kan ik mezelf een fulltime journalistieke bruidsfotograaf noemen.

In tegenstelling tot je oom Henk en andere hobbyisten, weet ik precies hoe je de betekenisvolle en emotionele momenten goed op beeld moet vastleggen. Momenten waar zij nooit over zouden nadenken, maar ook momenten die jullie als bruidspaar die dag hebben gemist.

Geposeerde (groeps)foto’s zijn uiteraard ook erg leuk. Maar juist de meest spontane en emotionele momenten worden vaak gemist. Zonde, want een bruidsalbum moet een compleet verhaal van jullie mooiste dag zijn.

Bruidsfotograaf Freek Nagtzaam

Freek Nagtzaam

“De tranen gleden over mijn wangen toen we de slide show bekeken”

Maartje

“Hij heeft echt een passie voor zijn werk wat je overal terug ziet!”

Kim

“Freek is een heel getalenteerde fotograaf met te gekke creatieve ideeën.”

Jenny

journalistieke-bruidsfotografie

Journalistieke stijl: Échte momenten en emoties

Met mijn journalistieke stijl van fotografie leg ik de nadruk op het fotograferen van echte momenten en emoties. Jullie bruiloft is geen fotoshoot, maar een échte dag met échte emoties.

Met mijn aanpak hoef je niet steeds te poseren en te lachen naar de camera, maar krijg je wel de mooiste momenten van jullie dag op beeld. Het bruidspaar en de gasten op de voorgrond, en ik blijf subtiel op de achtergrond.

Met kinderen kunnen hele spontane foto’s ontstaan. Als vader van 2 (jonge) kinderen weet ik precies hoe ik hier op moet anticiperen. Schattige en grappige kinderfoto’s behoren dan ook tot de mogelijkheden.

Natuurlijk is er ook tijd voor een aantal geposeerde foto’s. Een romantische hand-in-hand foto van het bruidspaar en een groepsfoto voor het gemeentehuis komen gewoon in het trouwalbum terecht.

Mijn advies is om samen vooraf een draaiboek te maken. Zo pak je altijd het mooiste licht van de dag, maar hebben jullie ook de meeste tijd voor de gasten.

Jullie custom-made trouwalbum (fysiek en digitaal) bestaat dus uit geposeerde en spontane foto’s. Daarnaast kiezen jullie ook zelf het design, materiaal en de opmaak van jullie eigen album.

trouwen bij klooster bethlehem

“Een fantastische herinnering aan jullie dag voor de rest van jullie leven”

Award-winnende bruidsfotograaf

Mijn fotografiestijl, professionele apparatuur en goede opleiding hebben uiteindelijk geleid tot meerdere awards voor bruidsfotografie.

Halverwege 2018 ben ik lid geworden van de WPJA (Wedding Photojournalist Assocation). Dit is de internationale fotowedstrijd voor journalistieke bruidsfotografie.

Ik sta in de top 25 van de beste fotografen ter wereld van 2021. Slechts 6 Nederlanders hebben deze TOP 150 gehaald en daarvan ben ik de beste fotograaf uit Noord-Brabant. Echt super gaaf.

Benieuwd naar mijn award-winnende foto’s?

bruidsfotograaf den bosch

Zelfs Rembrandt had een professionele leerschool nodig

Rembrandt was in de leer bij Jacob van Swanenburgh en Messi ging naar voetbalschool La Masía. Dit zijn natuurlijk enorme grootheden, maar het laat wel zien dat een goede opleiding belangrijk is om topresultaten te bereiken.

Mijn eerste opleiding had echter niets te maken met fotografie. Een opleiding HBO Facility Management en een post HBO inkoop resulteerde in een functie als Senior Inkoper bij verschillende ziekenhuizen. Investeringen van tonnen tot miljoenen gaven mij te weinig voldoening.

Ik stelde mezelf de vraag: “Wat vind ik nou echt leuk?”

bruidsfotograaf Den Bosch
bruidsfotograaf utrecht

Een cursus fotografie aan de Volksuniversiteit gaf mij het antwoord. Hier wilde ik mee verder. Al snel volgden de opleidingen aan de Fotovakschool in Boxtel en Rotterdam, waarna ik me ging specialiseren in bruidsfotografie. Vele workshops en mentoring door de top 10 van beste bruidsfotografen ter wereld brachten mij tot waar ik nu sta. Mentoring door de beste bruidsfotograaf van de wereld van 2017 (Overall winnaar Fearless Award) was voor mij de kers op de taart.

Je wordt vanzelf een stuk beter als je leert van de besten.

Ik geniet nu al 10 jaar lang van het fotograferen van bruiloften. En dat mag ik ook nog eens doen tijdens een van de gelukkigste dagen van hun leven. Als je dan ook nog eens leuke feedback krijgt, dan geeft dat mij een enorme kick.

“Een professionele bruidsfotograaf weet op het juiste moment de leukste en meest emotionele momenten vast te leggen”

Een beetje van mezelf, en een beetje van … Canon

“Goed gereedschap is het halve werk.” Wellicht ietwat overdreven, maar naast de fotograaf heeft de apparatuur natuurlijk ook invloed op het eindresultaat.

Gelukkig heb ik professionele producten die mij enorm vooruit helpen. Waar hobbyisten sneller financiële concessies moeten doen, is het voor mij een investering in mijn werk.

Productsoort: Mijn gereedschap:
Camera (2x) Canon EOS R6
Ultragroothoeklens Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USM
Portretlens Canon EF 85mm f1.4 L IS USM
Standaardzoomlens Canon EF 24-105mm f4 L IS USM
Opzetflitser (3x) Canon 580 EX II
Drone (voor unieke luchtfofo’s) DJI Air 2 S drone
Statieven (4x) Manfrotto statieven
trouwen in vught

Ook de kwantiteit is van belang, want zelfs professionele appratuur kan een keer een mankement krijgen. Ik heb daarom meerdere professionele camera’s, lenzen en flitsers. Zo ben ik altijd goed voorbereid.

Ik werk uitsluitend met camera’s waar ik meerdere geheugenkaarten in kan stoppen. Tijdens de bruiloft wordt er bij elke klik een kopie van de foto gemaakt op de tweede geheugenkaart. Daarna wordt alles op de computer en in de cloud opgeslagen. Dat zijn dus 4 plekken voor al jullie foto’s. Wel zo veilig.

Benieuwd naar de “gereedschapskist” van een bruidsfotograaf?

Hier een klein overzicht van enkele producten die ik gebruik tijdens bruiloften.

“Bruidsparen leggen mij meestal 1 jaar van tevoren vast voor hun bruiloft”

Past mijn fotografiestijl bij jullie bruiloft?

Beelden liegen niet. Laten die beelden nou juist het belangrijkste product zijn van een bruidsfotograaf.

Bekijk mijn portfolio om te kijken of mijn fotografiestijl perfect bij jullie bruiloft past.

Hebben mijn foto’s jullie overtuigd?

Neem contact met mij op om te bespreken of ik beschikbaar ben op jullie trouwdag. Vervolgens nodig ik jullie van harte uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Of stel een andere brandende vraag. Binnen 12 uur krijg je een reactie.