Bruidsfoto Award 2021

Yes , genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2021 

Op 22 maart zijn de nominaties voor de Bruidsfoto Award bekendgemaakt. Net als vorig jaar maak ik kans op deze prestigieuze prijs. Ik ben genomineerd in de categorie ‘bruid’. Deze fotowedstrijd, georganiseerd door het blad Bruid & Bruidegom, geldt al jaren als de belangrijkste voor bruidsfotografen in Nederland.

De foto’s worden door een vakjury gekozen uit ruim 700 inzendingen. De concurrentie is dus groot, een nominatie iets om trots op te zijn. Dat de jury voor het tweede jaar op rij één van mijn foto’s kiest, is al enorm eervol. Hopelijk lukt het me om dit jaar óók de prijs binnen te slepen.”

De winnaar wordt bepaald door publieksstemmen. “Vanaf nu ga ik weer campagne voeren om zo veel mogelijk mensen mijn foto te laten zien. Hopelijk gunnen jullie mij ook je stem, zodat ik meer kans maak om te winnen.”

Genomineerde foto
De foto waarmee ik kans maakt, toont een bruid die haar trouwjurk probeert te redden uit de kaken van een kalf. Het verhaal erachter is als volgt:

“De foto is genomen op Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude. Als klein kind kwam de bruid daar al over de vloer. Daarom wilde ze daar ook graag enkele foto’s laten nemen voor de bruidsreportage.

Haar jurk was vóór dit moment al vies geworden, toen we foto’s namen tussen de geitjes en biggetjes. Jawel: er zat dierenpoep op het niet langer vlekkeloze wit. Gelukkig kon de jurk wel ter plekke schoongemaakt worden.

Vervolgens gingen we naar de kalfjes. Tijdens het aaien hapte een kalfje vanuit het niets in haar jurk. Gelukkig viel de schade mee.”

En op dat moment stond ik klaar met de camera. Zo werd een onvergetelijk moment voor de eeuwigheid vastgelegd. Hieruit blijkt maar weer: een goede bruidsfotograaf is altijd voorbereid op het onverwachte. Die scherpte levert ook dit jaar weer een nominatie op.

Winkans
Hoe ik dit jaar mijn winkans in schat? “Ook de andere foto’s zijn prachtig. Dus het is zeker geen uitgemaakte zaak. Alles hangt af van het aantal publieksstemmen.”

De uitslag wordt in de 2de week van september 2021 bekendgemaakt. Hoor  je op die dag een vreugdekreet uit de richting van Den Bosch? Dan weet je dat ik gewonnen heeft.

Stemmen
In totaal zijn er zeven foto’s in de categorie ‘bruid’ genomineerd. Het publiek kan tot 13 augustus 2021 stemmen op hun favorieten. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking.

bruidsfoto award 2021