Bruidsfoto Award 2023

Yes , voor 3e keer genomineerd voor de Bruidsfoto Award

Op 19 mei zijn de nominaties voor de Bruidsfoto Award bekendgemaakt. Net als in 2020 en 2021 maak ik ook dit jaar kans op deze prestigieuze prijs. Ik ben genomineerd in de categorie ‘family en friends’. Deze fotowedstrijd, georganiseerd door het blad Bruid & Bruidegom, geldt al jaren als een van de belangrijkste voor bruidsfotografen in Nederland.

De foto’s worden door een vakjury gekozen uit ruim 500 inzendingen. De concurrentie is dus groot, een nominatie is iets om trots op te zijn. Dat de jury voor het derde jaar op rij één van mijn foto’s kiest, is al enorm eervol. Driemaal is scheepsrecht dus hopelijk lukt het me om dit jaar de award te winnen.

De winnaar wordt bepaald door publieksstemmen. Vanaf nu ga ik weer campagne voeren om zo veel mogelijk mensen mijn foto te laten zien. Hopelijk gunnen jullie mij ook je stem, zodat ik de award win.

Genomineerde foto

De genomineerde foto toont een hilarisch moment tijdens de bruiloft van Iris en Ruud in Eindhoven.

We waren bezig met de groepsfoto’s. Ook daarbij gebruik ik mijn ‘moments of life’-methode: dan krijgen de mensen opdrachten van mij. Of ze reageren op dingen die ik roep of vragen die ik stel. Dat levert altijd mooie, spontane foto’s op.

Op dat moment was ik bezig met foto’s van de bruid en haar vriendinnen. “Wat er exact gebeurde, weet ik niet meer. Maar de bruidegom keek van een afstandje toe, en was blijkbaar ergens door getriggerd. Of de dames riepen hem. Hoe dan ook: hij dook opeens in het beeld op, en dook tussen het decolleté van zijn bruid.

Dat gebeurde nét nadat de groepsfoto genomen was. Zo zie je maar:  Je moet altijd scherp blijven als bruidsfotograaf. Want vaak gebeuren de mooiste dingen tussen ‘geplande’ foto’s door. Het was eeuwig zonde geweest als ik het plezier van dat moment had gemist.”

Maar ik miste het moment níet. Wat me nu dus wederom een nominatie voor de Bruidsfoto Award oplevert. Daarnaast is er nog een andere reden trots op deze foto: “Het laat óók zien dat bruidsparen zich bij mij op hun gemak voelen, en zich durven te laten gaan.”

Winkans

Na de 3e nominatie op rij zou het inderdaad mooi zijn als ik dit jaar de award win. Is die kans groot? Ieder jaar weer staat mijn foto tussen andere prachtige shots. Dus of ik genoeg publieksstemmen krijg? Ik hoop het!

De uitslag wordt op 4 september bekendgemaakt. Hoor je op die dag een vreugdekreet uit de richting van Den Bosch? Dan weet je dat ik gewonnen heb.

Stemmen

Het publiek – jij dus! – bepaalt de winnaars. Daarom wil ik je vragen me te helpen door op mijn foto te stemmen. Om ook jouw stem te laten gelden, is het wel een vereiste dat je jouw favoriete foto’s in alle 9 categorieën kiest. In de categorie “family en friends vind je mijn foto terug.

Stem mijn foto’s naar de winst: https://www.bruidenbruidegom.nl/bfa-stemmen/

Stemmen kan tot 03-09-2023. Dus wacht niet te lang! Op 4 september worden de winnaars bekendgemaakt.

Lees ook het artikel dat Digifoto Pro over mijn nominatie schreef.

Genomineerd voor de Bruid & Bruidegom foto award 2023