TOP 25 gehaald in internationale lijst

Deze ranglijst wordt samengesteld door de Wedding Photojournalist Association, en wordt beschouwd als de belangrijkste internationale competitie voor journalistieke bruidsfotografie. Ieder jaar proberen duizenden bruidsfotografen over de hele wereld een plekje op deze prestigieuze lijst te bemachtigen.

Dit jaar waren er 4 rondes, waarbij de fotografen alleen foto’s van dat jaar mogen insturen. De foto’s worden beoordeeld door een onafhankelijke, internationale jury bestaande uit topfotografen.

Deze wedstrijd win je dus niet met één enkele foto. Om goed te scoren moeten de deelnemende bruidsfotografen keer op keer met uitzonderlijke inzendingen komen. Degene die met zijn of haar foto’s de meeste punten scoort, wint de competitie. Dus ik moest ook dit keer weer met uitzonderlijke inzendingen komen om zo veel mogelijk van mijn collega fotografen te verslaan. En dat is dus heel goed gelukt!

Zeer trots dat ik alweer zo’n hoge notering behaalde: “In 2018 haalde ik deze lijst ook al, toen stond ik op plek 70. Vorig jaar was het plek 30. En deze keer dus 24. Hopelijk kan ik die stijgende lijn voortzetten. Daar blijf ik mijn best voor doen; goed is nooit goed genoeg. Ik ontwikkel me nog steeds als bruidsfotograaf. Deze nieuwe topnotering is daar een mooie beloning voor.”

De complete ranglijst vind je hier: https://www.wpja.com/content/top-photographers

Onderstaand alle award winnende foto’s.